Bănci și Asigurări

Sergiu Oprescu, preşedintele executiv al Alpha Bank România, primeşte atribuţii extinse şi devine director de reţea internaţională

Sergiu Oprescu, preşedintele executiv al Alpha Bank...

Autor: Ziarul Financiar

07.02.2019, 18:03 2308

Sergiu Oprescu, preşedintele executiv al Alpha Bank România, primeşte atribuţii extinse şi devine director de reţea internaţională, urmând să coordoneze subsidiarele Alpha Bank din patru ţări: România, Albania, Cipru şi Marea Britanie.

Sergiu Oprescu conduce din 2007 Alpha Bank România, instituţie cu active de peste 3 miliarde de euro şi prezenţă constantă în topul primelor zece bănci de pe piaţa românească.

Oprescu a conturat o strategie de dezvoltare echilibrată pe retail şi corporate a Alpha Bank după ce mult timp grecii se concentraseră preponderent în zona companiilor. El a fost anterior vicepreşedinte executiv al Alpha. A extins rapid reţeaua teritorială, permiţând astfel şi intrarea în competiţie pe partea de active.

Absolvent al Facultăţii de Aeronave, la Institutul Politehnic Bucureşti, Sergiu Oprescu are şi studii la School of Banking, Universitatea Colorado, SUA.

Alpha Bank a fost în ultimii ani cea mai perfor­mantă dintre băncile româneşti cu capital gre­cesc. Şi a rămas singura bancă cu ca­pital elen care rămâne pe piaţa locală, după ce Bancpost a fost cumpărată de Banca Tran­sil­vania, Piraeus Bank a ajuns la fondul american de investiţii J.C. Flowers, iar Banca Ro­mâânească este la a doua tentativeă de vânzare.

În 2017, Alpha Bank ocupa poziţia a opta în sistemul bancar local în funcţie de active, cu o cotă de piaţă de 3,66%. La finele anului 2017, Alpha Bank România controla active în valoare de 15,6 mld. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO