Caută doar în titlu
Bănci și Asigurări

În septembrie, creditul privat a avansat cu un ritm anual de doar 4%, însă soldul urcă la un maxim de 277,5 mld. lei. Creditarea privată a înregistrat după 9 luni din 2020 o creştere anuală de 5,2%, sub viteza din 9 luni din 2019, de aproape 8%

♦ Pe ansamblul primelor nouă luni din 2020, soldul creditului privat a înregistrat o creştere medie anuală de 5,2% faţă de ianuarie - septembrie 2019, creditul în lei urcând cu peste 7% ♦ În nouă luni din 2019, viteza medie de creştere anuală a creditării era de 7,8% l Septembrie a fost a patra lună consecutivă de creştere lunară a creditării, după scăderile lunare din aprilie şi mai.

Viteza de creştere a creditării pri­va­te a rămas în continuare mo­destă, în contextul crizei coro­na­virusului (COVID-19), însă lu­na septembrie a venit cu o uşoa­ră revigorare, creditul privat total pentru populaţie şi companii în­registrând un avans de 1,1% faţă de august 2020 şi de 4% comparativ cu septembrie 2019.

Analizând evoluţia lunară a cre­ditului privat, se observă o îmbună­tă­ţire faţă de lunile anterioare, cre­ditarea având în septembrie o creş­tere de 1,1% faţă de august.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.