Bănci și Asigurări

Semnele rele vin din China: Banca Mondială şi Fondul Monetar Internaţional îşi reduc în acelaşi timp aşteptările de creştere economică pentru a doua cea mai mare economie din lume

Semnele rele vin din China: Banca Mondială şi Fondul...

Autor: Alex Ciutacu

05.06.2019, 14:33 600

Fondul Monetar Internaţional şi-a redus previziunea de creştere economică pentru economia Chinei, pe fondul conflictului comercial dintre Beijing şi Washington, potrivit Bloomberg.

FMI şi-a redus previziunea de creştere economică cu 0,1% atât pentru anul acesta cât şi pentru anul viitor, la 6,2% în 2019, respectiv 6% în 2020, au anunţat reprezentanţii Fondului miercuri în Beijing.

„China şi partenerii săi ar trebui să lucreze într-un mod constructiv pentru a adresa problemele apărute în lanţurile de tranzacţionare”, a transmis fondul după vizita anuală pe Articolul 4 din China.

În acelaşi timp, FMI susţine că nu este nevoie de stimuli de politică monetară pentru a susţine economia Chinei, în cazul în care nu există majorări de tarife sau o încetinire semnificativă a creşterii.

Marţi, şi Banca Mondială şi-a redus perspectiva de creştere pentru economia Chinei pe fondul conflictului comercial. Astfel, Banca Mondială vede o creştere economică de 6,2% pentru anul 2020, dar şi-a menţinut predicţia pentru 2019, de 6,2%.

„Provocarea imediată a Chinei este să gestioneze şocurile cauzate de ternsiunile comerciale cu Statele Unite fără a-şi expune mai mult vulnerabilităţile economiei naţionale”, a transmis Banca Mondială miercuri.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO