Bănci și Asigurări

Semnal negativ: s-a dublat numărul companiilor care cer amânarea ratelor. Una din patru companii cu credite bancare a cerut suspendarea ratelor lunare

Semnal negativ: s-a dublat numărul companiilor care cer...

Autor: Mircea Nica

23.06.2020, 00:07 345

Companiile au depus în ultima luna circa 14.000 de cereri de amânare a plăţii ratelor la credite, dublu com­pa­rativ cu numărul înregistrat luna tre­cu­tă, în timp ce numărul cererilor din par­tea persoanelor fizice a crecut cu 10%, până la 334.000, potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii Asociaţiei Române a Băncilor (ARB).

„În cele trei luni de la debutul pandemiei, clienţii persoane juridice au depus un număr de aproape 28.000 de solicitări de suspendare a obligaţiilor de plată lunare din contractele de credit. Aproximativ un sfert din companiile cu credite bancare au solicitat suspendarea obligaţiilor de plată lunare. Clienţii au mai avut încă o lună la dispoziţie pentru de­punerea cererilor, având în vedere că ter­menul iniţial de depunere a solici­tă­ri­lor în baza OUG 37/2020 a fost extins până la data de 15 iunie 2020“, a spus Gabriela Folcuţ, director executiv ARB, pentru ZF.

Clienţii persoane fizice cu venituri afectate direct sau indirect de situaţia ge­ne­rată de pandemie au depus un număr de peste 334.000 de solicitări de suspen­da­re a obligaţiilor de plată, reprezentând o pondere de circa 22% din creditele în de­rulare acordate populaţiei. Clienţii per­soane juridice au depus un număr de aproa­pe 28.000 de solicitări de suspen­da­re a obligaţiilor de plată, însemnând o pondere de circa 28% din portofoliul total de credite acordate acestei categorii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO