Bănci și Asigurări

Şeful Piraeus România: „Vrem să devenim independenţi de banca-mamă din Atena“

Şeful Piraeus România: „Vrem să devenim...

Autor: Anelis Baciu

06.04.2016, 00:07 1506

Piraeus Bank, subsidiara locală a grupului elen cu acelaşi nume, vrea să devină independentă de banca-mamă din Atena care a fost lovită puternic de criză din vara anului trecut, intenţionând să ramburseze toate liniile de finanţare primite de la aceasta până în toamna lui 2017, a declarat Cătălin Pârvu, directorul general al Piraeus Bank România. El a ocolit să spună care este valoarea totală a finanţărilor primite din Grecia, însă, potrivit datelor ZF, acestea se ridică la aproape 2 mld. euro.

„Vrem să devenim independenţi de banca-mamă. Avem nişte termene când vom da banii primiţi înapoi. Vom da o primă tranşă în toamna acestui an şi una în toamna anului viitor. Dăm înapoi tot ce datorăm“, a explicat Cătălin Pârvu pentru ZF.

Deşi admite că anul trecut a fost dificil, şeful Piraeus România susţine că marele câştig al lui 2015 a fost îmbunătăţirea lichidităţii şi solvabilităţii, dar şi aşezarea băncii pe fundamente mai solide ca urmare a curăţării de neperformante.

Pârvu spune că pentru acest an are setate ca obiective reducerea cheltuielilor concomitent cu creşterea veniturilor din activitatea de creditare şi îmbunătăţirea în acest mod a rezultatului financiar. „Nu vom ajungem anul acesta pe profit, vom avea o pierdere mică. Depinde însă de cum va evolua creditarea.“

Piraeus a ajuns la finalul lui 2015 la o rată a creditelor neperformante de 4,3% faţă de 25% anul anterior.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO