Bănci și Asigurări

Şeful ING: Putem produce mai mult cu resursele disponibile

Michal Szczurek

Michal Szczurek

Autor: Ciprian Botea

13.08.2015, 00:07 1373

Michal Szczurek, bancherul polonez care conduce de trei ani ING Bank, afirmă că revenirea cererii de credite ar putea fi un proces brusc, nu unul treptat, şi că banca se pregăteşte deja pentru acel moment pentru a nu fi luată prin surprindere.

„Este posibil să vedem o revenire bruscă a cererii de credite corporate şi vrem să fim pregătiţi pentru acel moment, să nu fim luaţi prin surprindere. (…) Nu am angajat oameni noi şi nici nu am deschis sucursale, dar putem genera mai mult business cu resursele pe care le avem deja“, a declarat Szczurek într-un interviu pentru ZF.

Banca a crescut cu 24% creditarea în ultimul an, iar o treime din acest avans a fost generată de clienţii companii mici şi mijlocii, un segment care a intrat în aria de interes a băncii abia în ultimii ani, dar care este în acest moment principala zonă de interes pentru olandezi, alături de retail, având în vedere că potenţialul de creştere pe corporate este limitat.

„Avem de trei ori mai mulţi clienţi din acesată categorie faţă de acum trei ani. Vrem să ne concentrăm mai mult activitatea în acest sector.“

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO