Bănci și Asigurări

Şeful Groupama a primit undă verde să preia preşedinţia PAID

François Coste, preşţedintele Groupama. Foto: Răzvan Lupică

François Coste, preşţedintele Groupama. Foto: Răzvan Lupică

Autor: Ciprian Botea

02.10.2014, 00:03 349

François Coste, francezul care conduce de trei ani asigurătorul Groupama, a primit avizul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) pentru a prelua şi funcţia de preşedintele al consiliului de administraţie al PAID, compania deţine monopolul po­liţelor de asigurare obligatorie a lo­cuinţelor.

Groupama este acţionar al PAID alături de alte 11 companii locale de asigurări. Coste fusese ales preşedinte al PAID în luna apri­lie, dar abia recent a primit avizul ASF pentru a-şi prelua atri­buţiile.

De asemenea, Mesut Yetiskul, CEO al Credit Europe Asigurări (un alt acţionar al PAID), a fost avizat de ASF pe poziţia de vice­pre­şedinte. Ceilalţi membri sunt Efraim Naimer, Alexander Adamescu şi Gabriel Marcu.

Conducerea executivă a PAID este deţinută de Nicoleta Radu Neacşu, soţia liderului deputaţilor PSD. Ea nu avea experienţa necesară când a fost numită director general al companiei de asigurări, fiind anterior administrator al unor SRL-uri obscure.

PAID a ajuns la un portofoliu de 1,57 milioane de locuinţe asigurate la finalul lunii august, de circa patru ori mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Faţă de luna anterioară, numărul locuinţelor asigurate a crescut cu 200.000. Primele subscrise în ultimul an în contul acestor poliţe se ridică la 30 mil. euro.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO