Bănci și Asigurări

Şeful diviziei de retail al BRD a fost trimis la Piatra Neamţ să se ocupe de afacerile corporate şi retail din zonă ale francezilor

Adrian Jantea, fostul şef al diviziei de retail a BRD

Adrian Jantea, fostul şef al diviziei de retail a BRD

Autor: Anelis Baciu

29.07.2016, 00:00 1638

Adrian Jantea, şeful diviziei de retail al BRD, a fost numit director zonal la Piatra Neamţ, el ocupându-se din această funcţie de afacerile corporate şi retail ale băncii franceze din judeţele Bacău, Piatra Nemţ şi Suceava. Ca director de retail al BRD la nivel national, Adrian Jantea era responsabil de o divizie care avea în administrare credite către persoane fizice de 18 miliarde de lei (4 mld. euro) anul trecut.

„Adrian Jantea coordonează activităţile retail şi non-retail ale BRD în regiunea Piatra Neamţ, o structură care regrupează activităţile din judetele Neamţ, Bacău şi Suceava. Regiunea Piatra Neamţ numără 60 de unităţi şi are o echipă de peste 300 de angajaţi. Preluarea funcţiei de director regional executiv face parte dintr-un parcurs planificat de carieră, care are în vedere trecerea managerilor cu potenţial prin toată gama de activităţi de coordonare. Poziţia de director executiv regional, prin impactul ei direct asupra performanţei operaţionale este, în concepţia noastra, cel putin la fel de importantă ca o funcţie de coordonare a activităţilor retail în centrala băncii.

BRD consideră ca reţeaua este unul dintre pilonii dezvoltării băncii şi acordă cea mai mare importanţă echipelor care asigură relaţia directă cu clienţii. Adrian Jantea este un membru respectat al echipei BRD şi beneficiază de tot sprijinul băncii în această etapă a carierei sale”, au comentat reprezentanţii BRD această schimbare. 

Adrian Jantea are studii economice atât în România, cât şi în Franţa. BRD este a doua cea mai mare bancă locală, cu active de 49 milioane de lei şi o cotă de piaţă de 13%. BRD a obţinut un profit de 467 milioane de lei, de şapte ori mai mult decât în 2014.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO