Bănci și Asigurări

Şeful Concurenţei: "Oamenii nu sunt proşti, nu vor sta la o dobândă de 10%. În următoarele luni va fi o avalanşă de refinanţări"

Şeful Concurenţei: "Oamenii nu sunt proşti, nu vor sta la o dobândă de 10%. În următoarele luni va fi o avalanşă de refinanţări"
16.09.2010, 14:00 20

În următoarele luni va fi o avalanşă de refinanţări de crediteale populaţiei, în contextul în care şi notarii scad taxele, iarbăncile vor încerca să atragă clienţii instituţiilor concurente,crede şeful Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, scrieMediafax.

"Până la urmă tot la asta se va ajunge (refinanţări - n.r.), pentrucă oamenii nu sunt proşti, nu vor sta la o dobândă de 10%, doar căasta va dura timp. Oamenii trebuie să se apuce din nou să cercetezepiaţa, să vadă care sunt ofertele, adică sunt nişte costuriadministrative şi ale clienţilor şi ale funcţionarilor băncilor", aspus Chiriţoiu într-o conferinţă de presă.

El anticipează că în lunile următoare mulţi români vor găsi o calesă-şi refinanţeze împrumuturile, iar concurenţa între bănci vacreşte.

Chiriţoiu a dat exemplu Raiffeisen Bank România, instituţia cares-a opus vehement aplicării OUG 50/2010, dar care a introdus înofertă o promoţie de refinanţare a creditelor de la alte bănci.Citiţi mai mult despre refinanţareacreditelor pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO