Bănci și Asigurări

Şeful Băncii Feroviara a plecat la Fondul de Garantare

Şeful Băncii Feroviara a plecat la Fondul de Garantare

Autor: Anelis Baciu

12.06.2015, 00:03 877

Petre Tulin, executivul care a condus Banca Feroviara încă de la înfiinţare, în 2009, a renunţat la conducerea instituţiei, preluând din această lună poziţia de director general adjunct al Fondului de Garantare a Depozitelor (FGDB), potrivit unui anunţ publicat pe site-ul fondului. Înlocuitorul lui Tulin la conducerea băncii este Ioan Mihail Anca, anterior director adjunct.

Fostul şef al băncii Feroviara îl înlocuieşte în cadrul Fondului de Garantare a Depozitelor pe Alexandru Matei, care s-a pensionat în luna martie a acestui an. Tulin se va ocupa de activitatea de lichidare a instituţiilor de credit devenite insolvabile.

Totodată, el va coordona şi relaţia fondului cu instituţiile de credit participante la schema de asigurare. Petre Tulin a absolvit Facultatea de planificare şi cibernetică în 1988 şi are o vastă experienţă în domeniul supravegherii şi al analizei financiare. Ante­rior el a fost preşedintele HVB Banca pentru Locuinţe şi preşedinte al comitetului de conducere al BCR Banca pentru Locuinţe.

Tulin are o experienţă de 14 ani şi în BNR, unde în perioada 1991-2005 a ocupat mai multe poziţii de conducere precum direcţia de reglementare şi autorizare, direcţia generală de autorizare, reglementare şi supraveghere prudenţială a activităţii bancare şi direcţia de politici financiar bancare. Banca Feroviara s-a confruntat cu mai multe plecări în ultima perioadă. Şi directorul general adjunct Cornel Benchea a dispărut din organigrama instituţiei după mai puţin un an de la numire.

Banca a trecut din luna august a anului trecut la sistemul dualist de conducere, iar în prezent pe lângă conducerea evecutivă, instituţia are şi un consiliu de supraveghere format din Lucian Isar, fost vicepreşedinte al Bancpost, Jose Luis Ferrer Lorenzo şi Corina Blidar, fiica omului de afaceri Valer Blidar care deţine banca.

Banca Feroviara, cu o cotă de piaţă de numai 0,1%, este una dintre cele trei bănci cu capital majoritar privat românesc, alături de Carpatica şi Banca Română de Credite şi Investiţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO