Bănci și Asigurări

Şefa ING Asigurări: Cu 30% din piaţă nu mai poţi creşte decât organic

Şefa ING Asigurări: Cu 30% din piaţă nu mai poţi creşte decât organic

Autor: Ciprian Botea

13.07.2011, 12:17 586

ING Asigurări, cea mai mare companie din piaţa asigurărilor deviaţă, nu urmăreşte achiziţii pe plan local în condiţiile în careare deja o cotă de piaţă de peste 32% şi ar fi puţin probabil ca oeventuală tranzacţie să fie abrobată de către Concurenţă, afirmăCornelia Coman, directorul general al asigurătorului.

"La o cotă de piaţă de 30% nu poţi creşte decât organic. Oeventuală achiziţie ar necesita aprobarea autorităţilor şi e puţinprobabil ca această aprobare să fie obţinută. Principala noastrăţintă este să ne menţinem cota de piaţă şi să creştem sănătos", adeclarat Coman.

Compania a avut anul trecut afaceri de 543 milioane lei (129mil. euro), în creştere cu 3% faţă de 2009, în condiţiile în careprimele brute subscrise pe întreaga piaţă de asigurări de viaţăs-au ridicat la aproape 1,7 miliarde lei. Principalii concurenţi aiING sunt BCR Asigurări de Viaţă (cotă de piaţă de 18%) şi Alico(cotă de piaţă de 18%).

Afacerile ING au scăzut însă uşor, cu 1,8%, în primul trimestrudin 2011 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la 133,5milioane lei.

ING Asigurări este prezentă pe piaţa din România de 14 ani şiare sub administrare active de circa 2 mld. lei din asigurări deviaţă. Compania administrează şi trei fonduri de pensii private. Pesegmentul pensiilor facultative compania are o cotă de piaţă de46%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO