Bănci și Asigurări

Sectorul bancar a adus România pe primul loc în topul regional al celor mai mari tranzacţii în S1 2015

Sectorul bancar a adus România pe primul loc în topul...

Autor: Liviu Popescu

28.10.2015, 00:05 269
Tranzacţia UniCredit-Ţiriac, de peste 770 mil. dolari, a fost cea mai mare din regiune în S1.
 
Tranzacţia prin care grupul italian UniCredit a achiziţionat partici­paţia omului de afaceri Ion Ţiriac la banca care timp de opt ani i-a purtat numele a fost estimată la 770 milioane de dolari, fiind cea mai mare operaţiune pe piaţa de fuziuni şi achiziţii din Europa Centrală şi de Sud-Est (CSE) în prima jumătate a anului, potrivit unui barometru realizat de compania de consultanţă Ernst & Young (EY).
 
UniCredit Bank Austria a anunţat în iunie achiziţia a 45% din acţiunile UniCredit Ţiriac Bank, al cincilea jucător din sistem, deţinute de fostul tenisman, şi astfel şi-a majorat partici­paţia de la 50,6% la 95,6%. Banca a anunţat la jumătatea lunii august că s-a despărţit oficial de numele Ţiriac şi că a intrat într-un proces de rebranding în care va trece noul nume în contracte şi în comunicarea comercială, precum şi în întreaga reţea teritorială de circa 180 de unităţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO