Bănci și Asigurări

Seceta din sistemul financiar american capătă proporţii: Fed-ul vrea să injecteze până la 100 de miliarde de dolari în piaţa bancară pentru a rezolva problema lichidităţii

Seceta din sistemul financiar american capătă...

Autor: Alex Ciutacu

26.09.2019, 14:55 457

Rezerva federală, adică banca centrală americană, va creşte nivelul de cash pe care vrea să îl injecteze în sistemul financiar american în contextul în care încearcă de o săptămână să revigoreze pieţele de finanţar epe termen scurt şi să combată o potenţială lipsă de lichiditate la finalul lunii.

Filiala Fed din New York, cea mai importantă dintre sucursalele băncii centrale americnae, a anunţat miercuri că va dubla nivelul cash-ului pe care băncile îl pot împrumuta pe o perioadă de două săptămâni, până la 60 miliarde dolari, în timp ce sumele oferite în împrumuturi overnight ar creşte de la 75 miliarde dolari la 100 miliarde dolari.

Eforturile băncii centrale de a stimula pieţele de finanţare pe termen scurt au fost bine primite de bănci, după ce costurile împrumuturilor overnight în schimbul titlurilor de stat de la trezorerie au crescut masiv săptămâna trecută.

Fed-ul a intervenit în data de 16 septembrie într-o aşa-numită acţiune repo pe piaţă pentru prima dată din 2008, oferind 75 miliarde dolari într-un efort de a scădea dobânda de împrumut pentur repo, care atinsese cu o zi înainte un nivel de 10%, mult peste nivelul pe care îl ţintesc politicile băncii centrale.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO