Bănci și Asigurări

Se pregăteşte un nou şoc pe piaţa de asigurări? City Insurance trebuie să aducă 30 mil. euro la cei 20 mil. euro pe care îi are acum pentru a ieşi din redresare

Se pregăteşte un nou şoc pe piaţa de asigurări? City...

Autor: Anelis Baciu

21.07.2016, 16:26 8159

City Insurance, compania de asigurări deţinută de omul de afaceri Dan Odobescu, are nevoie de o majorare de capital de 30 de milioane de euro pentru a ieşi din procedura de redresare financiară, potrivit planului aprobat de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

La finalul anului trecut, capitalul social al City ajungea la 20 mil. euro. 

Pe lângă înjecţia de capital, City trebuie să recupereze de la societăţile afiliate (City Invest) şi parteneri (Unity Broker) împrumuturi în valoare de 39 de milioane de euro, dar şi să-şI restructureze complet programul de reasigurare.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a deschis procedura de redresare financiară la City Insurance, al patrulea cel mai mare asigu­rător local cu afaceri de 502 mil. lei la mijlocul lunii aprilie a acestui an.

Pe lângă punerea în re­dre­sare pe bază de plan, ASF i-a interzis asigurătorului să mai vân­dă poliţe de garanţii şi totodată a limitat primele brute sub­scrise la 75% din valoarea pe anul trecut. În aceste con­diţii, City nu poate avea afaceri mai mari de 376 mil. lei în acest an.

În principal, planul cuprinde:

  • Efectuarea şi depunerea Raportului de audit întocmit potrivit contractului cu Deloitte, până la 30.09.2016;
  • Majorarea capitalului social cu 30 milioane euro, printr-un împrumut subordonat al acţionarilor, până la 30.09.2016;
  • Recuperarea împrumuturilor acordate de City Insurance unor societăţi afiliate (City Invest), partenerilor (Unity Broker) sau altor terţi, în valoare de 39 milioane euro;
  • Sindicalizarea tratatelor de reasigurare de tip cotă-parte pentru asigurarea RCA;
  • Restructurarea completă a programului de încheiere a unui nou tratat cu reasigurători supravegheaţi în sistem echivalent Solvency II.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO