Bănci și Asigurări

Scrisorile de garanţie emise de IFN-uri sunt acceptate pentru garantarea obligaţiilor fiscale

Scrisorile de garanţie emise de IFN-uri sunt acceptate...

Autor: Roxana Rosu

06.09.2017, 12:02 3729

Scrisorile de garanţie emise de IFN-uri sunt recunoscute şi acceptate pentru garantarea obligaţiilor fiscale, după modelul instituţiilor de credit, în baza unei ordonanţe a Guvernului din 31 august.

”Patronatul Creditului IFN in ansamblu si, in special, EFI Garant Group IFN SA, membru al Patronatului al carui principal obiect de activitate este emiterea de garantii – au fost preocupati ca dispozitiile Codului de procedura fiscala sa fie in acord cu prevederile Legii 93/2009 privind institutiile financiare nebancare, potrivit careia, IFN-urile pot emite scrisori de garantie, asemenea institutiilor de credit”, se arată într-un comunicat al Patronatul Creditului.

În urma acestei reglementări, normele de procedură fiscală includ nediscriminatoriu si institutiile financiare nebancare in categoria entitatilor recunoscute ca emitente de scrisori de garantie acceptate pentru garantarea obligatiilor fiscale.

Asadar, demersurile Patronatului Creditului IFN privind modificarea normelor de procedura fiscala, sunt consistente cu scopul de „a promova activitatea desfasurata de membrii sai” si de a „castiga puterea de reprezentare a entitatilor de creditare de tip IFN”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO