Bănci și Asigurări

Schulte insista pe Europa Centrala si de Est

13.07.2001, 00:00 16



Allianz AG, cel mai mare asigurator din Germania, a anuntat ca vrea sa se impuna pe pietele din Europa Centrala si de Est, dupa ce chiar saptamana trecuta Henning Schulte Noelle, presedintele companiei a vizitat Romania.

aeful Allianz a declarat ca societatea de asigurari intentioneaza sa-si continue extinderea in Europa Centrala si de Est, dupa achizitiile efectuate in regiune in ultimele luni, informeaza Mediafax.

Allianz a cumparat anul trecut pachetul majoritar al societatii romane ?iriac Asigurari. Tranzactia, prin care fondatorul companiei, Ion ?iriac, a renuntat la controlul acesteia, a fost, prin amploare si importanta companiei implicate, cea mai mare afacere din ultimii ani de pe piata asigurarilor din Romania.

Probabil ca succesul acestei achizitii i-a determinat pe liderii asiguratorului german sa se orienteze din ce in ce mai mult asupra Europei Centrale si de Est.

Pe primele sase luni ale anului, compania a avut o crestere de 63% fata de anul trecut, cu prime incasate de 21 mil. $ si prime subscrise de 31 mil. $.

Allianz-?iriac a avut o cota de circa 12% din piata asigurarilor non-viata anul trecut, fata de 9,6 in 1999, plasandu-se pe locul trei dupa Asirom si Omniasig.

Incepand din acest an, compania va intra si pe piata asigurarilor de viata, prin lansarea unui produs de asigurare de viata de tip "unit linked" (o asigurare de viata cu componenta de investitii - n.red.).

?inta companiei este sa ajunga liderul pietei de asigurari non-viata si intre primele cinci pe asigurari de viata si fonduri de pensii private.

"In ceea ce priveste realizarea de noi investitii in Europa Centrala si de Est, acesta este un proces constant si analizam intotdeauna ce sanse avem. Am aratat anul trecut ca putem profita de oportunitati", a declarat Schulte Noelle in cadrul unei adunari a actionarilor Allianz. "Ne-ar placea sa ne extindem si mai mult in regiune", a adaugat el.

Luna trecuta, Allianz a anuntat achizitionarea unui pachet de 45% din a treia mare firma de asigurari din Rusia - ROSNO, dar presedintele Allianz a precizat ca societatea nu are in vedere o preluare integrala a ROSNO.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO