Bănci și Asigurări

Schimbări pe podium. Topul dealerilor primari pe piaţa titlurilor de stat în S1/2021. BCR a devenit lider, detronând ING. BRD completează podiumul

Schimbări pe podium. Topul dealerilor primari pe piaţa...

Autor: Claudia Medrega

09.09.2021, 18:45 226

♦ ING Bank a coborât pe locul 2 la jumătatea anului 2021, după ce devenise din toamna anului 2020 din nou lider pe piaţa titlurilor de stat, păstrându-şi poziţia până în luna mai 2021 ♦ Dealerii mari de pe piaţa titlurilor de stat se regăsesc şi în clasamentul celor mai mari bănci după active, dar şi în topul celor mai profitabile bănci.

Luna iunie a adus schimbări la vârful clasamentului dealerilor primari astfel că BCR, a doua cea mai mare bancă din România după active, a avansat pe locul 1 în acest top, după ce în primele cinci luni din acest an ocupa poziţia a doua, la fel ca în decembrie 2020, după cum reiese din datele publicate de Ministerul Finanţelor.

ING Bank, a patra cea mai mare bancă de pe piaţa locală după active, a coborât pe locul 2 în clasamentul dealerilor primari, după ce a fost lider în lunile anterioare din 2021 şi a încheiat şi anul 2020 pe primul loc în topul dealerilor primari. ING redevenise liderul acestui clasament în lunile de toamnă din 2020, detronând atunci UniCredit Bank.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO