LIVE: VIDEOCONFERINŢA ZF - ECONOMIA VERDE. Provocările transportului verde. Cum vom putea transporta mărfurile şi oamenii cu emisii de carbon zero?
Bănci și Asigurări

Schimbări de poziţii în boardul BRD-Groupe Société Générale: BNR a aprobat numirea lui Philippe Laurent Charles Heim şi Liliana Feleagă în Consiliul de Administraţie al băncii

BRD-Groupe Société Générale a anunţat, vineri, că Banca Naţională a României (BNR) i-a aprobat numirea provizorie a doi administratori.

Noii membri ai Consiliului de Administraţie al BRD-Groupe Société Générale, a treia bancă din România în funcţie de active, sunt: Philippe Laurent Charles Heim şi Liliana Feleagă, cea din urmă fiind administrator independent.

BRD-Groupe Société Générale a obţinut, în primele nouă luni ale anului, la nivel consolidat, un profit net de 1,142 miliarde de lei, în creştere cu 7%.

Venitul net bancar a fost mai mare cu 11%, datorită veniturilor nete din dobânzi, creşterii volumelor şi a mediului favorabil al ratelor de dobândă.

În plus, rezultatul operaţional brut a fost mai mare cu 19% faţă de perioada similară a anului precedent, indicatorul cost/venit a ajuns la 48,2% în primele nouă luni ale acestui an, mai mic cu 3,4 puncte procentuale în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Activele totale ale băncii erau de 53 de miliarde de lei, la finele lunii septembrie, astfel că aceasta se clasa pe locul al treilea al sistemului bancar românesc, în urma BCR şi a Băncii Transilvania.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.