Bănci și Asigurări

Schimbare de ştafetă la BNR. Al şaselea CA al BNR de după Revoluţie, cu cinci oameni din vechiul board şi patru noi, îşi începe mandatul mâine. Ce provocări există?

Schimbare de ştafetă la BNR. Al şaselea CA al BNR de...

Autor: Claudia Medrega

11.10.2019, 00:00 4989

♦ Vechiul board al BNR, care a început în 2014, are mandat până în 10 octombrie 2019 ♦ Noua conducere a BNR trebuie să facă faţă provocărilor legate de încetinirea economiei, accentuarea deficitului extern, derapaje fiscale şi o inflaţie ridicată ♦ Pe plan extern se manifestă o slăbire a economiei, intensificându-se riscurile din cauza războiului comercial şi a Brexitului ♦ Unul dintre obiectivele importante ale boardului BNR este pregătirea aderării României la zona euro.

Mandatul de cinci ani al actua­lu­lui Consiliu de Administraţie (CA) al BNR ajunge astăzi la final, iar membrii noului board vor ocupa cele nouă fotolii din celebra sală de consiliu de la banca centrală, având pe masă printre obiective, din nou, aderarea la zona euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO