Bănci și Asigurări

Sara Merkur vrea inapoi in top 10

03.05.2004, 00:00 20



Conducerea Sara Merkur mizeaza, in acest an, pe cresterea veniturilor din subscrieri de prime de asigurare cu 15,1%, la 112 miliarde lei, pentru a reintra intre primii 10 asiguratori de viata, pe fondul extinderii retelei de distributie, a declarat directorul general al companiei, Ian Harrocks.



La finele anului trecut, volumul primelor subscrise a totalizat 97,3 miliarde lei, in crestere nominala cu 12% fata de 2002, rezultat care a plasat Sara Merkur pe locul 12 in ierarhia preliminara a asiguratorilor de viata.



In anul 1999, compania a ocupat pozitia a treia, cu o cota de 9,6% din piata de profil.



"Societatea activeaza din 1995 pe piata asigurarilor de viata, are un portofoliu extins de produse, angajati cu experienta, dar s-a confruntat in ultima perioada cu probleme in domeniul distributiei", a adaugat oficialul Sara Merkur.



Compania a lansat un departament de vanzari de grup, care va oferi asigurari colective pentru angajatii unei companii, mai precis asigurari de accidente, de viata si de pensie. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO