Bănci și Asigurări

Sara Merkur, rezultate sub inflatie in 2003

02.03.2004, 00:00 15



Sara Merkur a incheiat anul 2003 cu subscrieri din prime de asigurare in valoare de 97,3 miliarde lei, in crestere nominala cu 12% fata de 2002, fara a reusi insa sa acopere rata inflatiei, care anul trecut s-a situat la 14,1%.



"Cresterea este una normala si pozitiva, fiind rezultatul unei evolutii mai temperate inregistrata de piata asigurarilor de viata in ultimii doi ani. Obiectivele conducerii Sara Merkur in 2003 s-au concentrat pe diversificarea si completarea portofoliului de polite de asigurari cu noi optiuni, precum si pe consolidarea retelei de distributie a produselor", a afirmat directorul general al societatii, Ian Harrocks.



La sfarsitul lunii februarie, actionarii Sara Merkur l-au numit pe Ian Harrocks in functia de director general al companiei, inlocuind-o pe Sorina Niculescu.



Incasarile Sara Merkur din prime s-au situat la 94,5 miliarde lei, in timp ce profitul net a consemnat o reducere de peste 70%, de la 1,011 miliarde lei la 269 milioane lei. Defalcat, politele de viata au o pondere de 96% in total subscrieri, restul fiind detinut de asigurarile generale.



Anul trecut, societatea a achitat daune in valoare de 4,9 miliarde lei.



Potrivit lui Harrocks, piata asigurarilor din Romania va continua sa inregistreze o crestere solida in cursul acestui an, urmand sa depaseasca cu 25% nivelul consemnat in 2003.



"Pe de alta parte, dezvoltarea programelor in domeniul asigurarilor de pensii si sanatate va aduce noi oportunitati de crestere a pietei. In privinta Sara Merkur, ne asteptam la rezultate mai bune fata de anul precedent, evolutie insotita de consolidarea retelei de distributie. Vrem sa ne repozitionam in primii cinci jucatori pe piata asigurarilor de viata din Romania", a afirmat reprezentantul companiei.



Infiintata in 1995, Sara Merkur are un capital social de 36 miliarde de lei, ultima majorare a capitalului, cu 18 miliarde de lei, avand loc in cursul lunii martie a anului 2003.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO