Bănci și Asigurări

Salvarea Deutsche Bank vine din SUA: Banca ar fi ajuns la o înţelegere cu justiţia americană de 5,4 mld. de dolari, sub jumătate din amenda record anunţată iniţial. Acţiunile băncii au explodat după raport

Salvarea Deutsche Bank vine din SUA: Banca ar fi ajuns la...

Autor: Ştefan Stan

30.09.2016, 20:41 4180

Acţiunile Deutsche Bank au înregistrat cea mai mare creştere din ultimele şase luni după un raport media conform căreia creditorul german se apropie de încheierea unei înţelegeri de 5,4 miliarde de dolari cu Departamentul de Justiţie din SUA, sub jumătate din suma vehiculată initial de 14 miliarde de dolari, scrie Bloomberg.

Acţiunile băncii au închis la 11,57 euro, în creştere cu 6,4%, cel mai mare câştig din aprilie, după ce AFP a relatat că negocierile dintre bancă şi Statele Unite se apropie de o amendă mult redusă faţă de cea iniţială.

Deutsche Bank a fost penalizată de Departamentul de Justiţie din SUA cu 14 miliarde de dolari în urma practicilor dinainte de criza financiară din 2007-2008, prin acordarea de credite ipotecare.

Amenda din SUA a dus la prăbuşirea acţiunilor Deutsche la un minim istoric, din cauza temerilor investitorilor legate de sub-capitalizarea băncii. Anunţul Angelei Merkel şi a statului german că nu se vor implica în salvarea celui mai mare creditor german de asemenea au gonit investitorii.

La debutul şedinţei de tranzacţionare, acţiunile Deutsche au scăzut cu până la 8% după ce 10 fonduri importante de investiţii au anunţat că îşi reduc expunerile pe Deutsche Bank şi îşi mută business-ul în altă parte.

”Această sumă ar fi o veste extrem de bună, mult sub ceea ce se aştepta în urma negocierlor”, a spus Jerome Legras, investitor la Axiom Alternative Investment. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO