Bănci și Asigurări

Safety Broker, liderul pieţei de brokeraj în asigurări, a terminat primul semestru din 2021 cu prime interemediate de 335 mil. lei, în creştere cu 23,4%. Compania a primit avizul pentru listare la Bursa de Valori Bucureşti

Viorel Vasile, preşedinte al Consiliul de Administrţie al Safety Broker

Viorel Vasile, preşedinte al Consiliul de Administrţie al Safety Broker

Autor: Mircea Nica

26.07.2021, 09:12 432

Safety Broker, liderul pieţei de brokeraj în asigurări, a încheiat primele şase luni din 2021 cu un volum al primelor brute intermediate de 335 mil. lei, în creştere cu 23,4% faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii companiei.

“Vizăm realizarea unor operaţiuni de fuziuni/achiziţii şi ne propunem o creştere a cotei de piaţă de la nivelul actual de 7,37% la 10% în perioada următoare. Nu în ultimul rând, fiind incurajaţi de operaţiunile derulate deja în Republica  Moldova, ne propunem să continuam extinderea activităţii de brokeraj în asigurari pe pieţele din regiune, următoarea ţintă fiind Bulgaria”, a transmis Viorel Vasile, preşedinte al Consiliul de Administrţie al Safety Broker.

Din totalul subscrierilor realizate de Safety Broker în semestrul 1 al anului 2021, cele mai mari creşteri s-au înregistrat pe zona asigurărilor de garanţii, respective 49%, asigurările CMR 28%, asigurările de locuinţe cu 28%, asigurările Casco 22%, asigurările de viaţă şi sănătate 17% şi asigurările RCA cu 21%, faţă de primul trimestru din anul 2020.

Veniturile din comisioane au ajuns al 62,5 mil. lei la finalul primelor şase luni din 2021, însemnând un avans cu 30% comparativ cu perioada similară a anului trecut. Marja de profit obţinută a fost de 7,9%, ca urmare a creşterii vânzărilor de produse facultative precum asigurările de garanţii, asgiurări de locuinţe, asigurări Casco şi asigurări de viaţă şi sănătate, dar şi o concentrare către vânzarea online prin intermediul aplicaţiei.

În acelaşi timp, Safety Broker a trecut de la o companie cu răspunderi limitate la o societate pe acţiuni, astfel, în urma avizului primit de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), compania se va lista la Bursa de Valori Bucureşti. TradeVille va fi brokerul care va intermediat vânzarea de acţiuni tip plasament privat şi listarea efectivă la Bursă.

“Listarea la Bursă va fi pilonul principal al strategiei de creştere al Safety Broker în anii următori. Pe termen scurt şi mediu avem în vedere investiţii semnificative şi permanente în aplicaţiile noastre online pentru a uşura accesul populaţiei la serviciile de asigurare”, a mai transmis Viorel Vasile.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO