Bănci și Asigurări

S-a dat startul IMM Leasing. Un număr de 23 de companii de leasing financiar se pot înscrie în această săptămână în programul IMM Leasing, plafonul de garantare aprobat fiind de 2 mld. lei

S-a dat startul IMM Leasing. Un număr de 23 de companii...

Autor: Roxana Rosu, Claudia Medrega

13.04.2021, 00:05 306

♦ Acest instrument financiar este necesar IMM-urilor pentru a putea achiziţiona bunuri mobile noi sau second-hand şi asigură fluxurile financiare necesare prin operaţiuni specifice de sell-and-lease-back ♦ Ministerul Finanţelor subvenţionează dobânzile aferente finanţărilor de tip leasing financiar în proporţie de până la 50%, pe 8 luni de la acordarea finanţării, iar comisioanele de administrare şi de risc sunt subvenţionate integral pe toată durata contractelor.

Firmele de leasing financiar se pot înscrie în programul IMM Lea­sing de Echipamente şi Utilaje până în data de 16 aprilie, plafonul de garantare aprobat de guvern pentru 2021 fiind de 2 mld. lei.

Fondul Naţional de Garantare a Cre­ditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) susţine că a transmis invi­ta­ţii de înscriere în program către 23 de operatori de leasing financiar.

Acest instrument financiar este necesar IMM-urilor pentru a putea achi­ziţiona bunuri mobile noi sau se­cond-hand şi asigură fluxurile finan­ciare necesare prin operaţiuni spe­ci­fice de sell-and-lease-back.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO