Bănci și Asigurări

Rozalia Pal a fost recrutată de turcii de la Garanti pe poziţia de economist-şef

Rozalia Pal a fost recrutată de turcii de la Garanti pe poziţia de economist-şef

Rozalia Pal (foto) a fost numită recent economist-şef al Garanti Bank, subsidiara locală a unuia dintre cele mai mari grupuri financiare din Turcia.

Autor: Claudia Medrega

25.09.2012, 00:00 981

Rozalia Pal (foto) a fost numită recent economist-şef al Garanti Bank, subsidiara locală a unuia dintre cele mai mari grupuri financiare din Turcia. Poziţia de economist-şef nu a existat până acum în organigrama băncii. Economiştii-şefi ai băncilor au devenit în anii de criză printre cei mai vizibili reprezentanţi ai instituţiilor de credit, fiind puternic mediatizaţi. Rozalia Pal a lucrat anterior, timp de aproape şase ani, la UniCredit Ţiriac Bank, iniţial ca senior economist şi apoi ca expert în planificare strategică, vicepreşedinte al departamentului de analiză strategică şi macro. Ea este licenţiată în Economie a Universităţii de Vest din Timişoara şi este doctor în economie. Grupul Garanti este activ pe piaţa locală de la sfârşitul anilor '90, însă mult timp a rămas cu o prezenţă discretă, concentrată în zona clienţilor corporate. Turcii au lansat însă o ofensivă pe retail din 2007 şi acum ţintesc un loc în primele zece bănci de pe piaţă. Garanti ocupa la finalul anului trecut locul 14 în topul băncilor, cu o cotă de piaţă de 1,75%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO