Bănci și Asigurări

Roxana Moldovan se retrage de la RBS

Roxana Moldovan se retrage de la RBS
04.01.2010, 23:00 840

Roxana Moldovan, unul dintre cei mai influenti bancheri de pezona de corporate banking, se va retrage din pozitia devicepresedinte detinuta la RBS Romania, urmand sa se pensionezeanticipat.

Moldovan a fost cooptata in echipa de conducere a fostei ABNAmro Bank, un jucator cu o pozitie puternica pe segmentulserviciilor bancare pentru corporatii, la inceputul lui 2002. In2008, ABN Amro a fost prelauta de catre britanicii de la Royal Bankof Scotland (RBS), in cadrul unui deal international, insa Moldovansi-a pastrat postul de vicepresedinte executiv si membru inConsiliul de Administratie al bancii. Ea si-a inceput cariera in1972 la Banca Romana de Comert Exterior (Bancorex), iar ulterior adetinut pozitii de conducere la Chase Manhattan, Citibank Romaniasi Raiffeisen Bank. 

Pozitia detinuta de Moldovan va fi preluata de Magdalena Manea,fost vicepresedinte pe zona de corporate la MKB Romexterra, unjucator de talie mica, afirma surse din piata.

Reprezentantii RBS Bank spun insa ca o decizie inca nu a fostluata. "Deocamdata nu este nimic semnat cu nimeni", spunreprezentantii bancii. De asemenea, Magdalena Manea spune ca nupoate confirma informatia. Manea a parasit recent echipa deconducere a MKB Romexterra, un jucator de talie mica pe piata,intrucat banca va trece printr-o schimbare de strategie, urmand sarenunte la afacerile pe zona corporate pentru a se concentra peretail si firmele de dimensiuni mici si mijlocii.

RBS Bank si-a schimbat in toamna si presedintele executiv,belgianul Johan Gabriels preluand conducerea bancii de la PeterWeiss, care a plecat la RBS Grecia. Gabriels a primit avizul de laBNR la sfarsitul lunii decembrie. Britanicii de la RBS au pus lainceputul lui 2009 subsidiara locala pe o lista de filiale scoasela vanzare, in cadrul programului de restructurare a afacerilor,dupa ce grupul se confruntase cu pierderi record in 2008, in urmacrizei financiare internationale. In toamna trecuta RBS a anuntatinsa ca renunta la vanzarea filialei locale.

Pe primul semestru din 2008, RBS Romania a obtinut un profit netcalculat conform standardelor locale de contabilitate de 22,6milioane de euro, mai mare decat cel raportat pentru intregul an2007. La 30 iunie banca inregistra active de 1,97 miliarde de euro,ceea ce ii asigura o cota de piata de circa 2,5%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO