Bănci și Asigurări

Romstal Leasing, contracte de 134 mil. euro in noua luni

04.10.2007, 17:58 26

Romstal Leasing, companie preluata la sfarsitul anului trecut de grupul belgian KBC cu 70 de milioane de euro, a incheiat contracte in valoare de 133,5 milioane de euro in primele noua luni, in crestere cu 34% fata de aceeasi perioada din 2006.
Finantarile pentru autoturisme reprezinta 40,9% din portofoliul companiei, cele pentru vehicule comerciale - 42,5%, pentru echipamente - 9%, imobile - 5,9% si motociclete - 1,7%. Numarul contractelor incheiate de companie in primele noua luni ale anului este de aproape 3.900.
"Continuam si in acest an cu un ritm de crestere sustinut, pentru ca Romstal Leasing sa ajunga cat mai curand la obiectivul anuntat pentru finalul anului 2007: o valoare totala a contractelor de 190 de milioane de euro. In continuare, mizam si pe rezultatele pe care le vom obtine prin contactul direct cu clientii ce vor vizita editia din acest an a Salonului International de Automobile Bucuresti", a declarat Ionut Chirila, directorul de marketing al Romstal Leasing.
Potrivit companiei, vanzarile din luna septembrie, de 19 milioane de euro (554 de contracte), au fost cele mai mari inregistrate pana acum. Cresterea afacerilor din ultima perioada se datoreaza extinderii retelei teritoriale, care a ajuns la 30 de unitati, si majorarii perioadei de creditare pentru produsele din portofoliu.
Romstal Leasing a lansat un produs cu dobanzi reduse si perioada de rambursare mai mare pentru achizitia de autoturisme, cu ocazia desfasurarii Salonului International de Automobile Bucuresti, oferta fiind valabila doar pentru aceasta luna.
Imprumutul este destinat persoanelor fizice si juridice si are o dobanda de 5,9% (cu 0,85 puncte mai mica decat cea standard), o taxa de contract de 0,9% (cu 1,1 puncte mai mica decat cea standard) si o perioada de rambursare de 10 ani (de doua ori mai mare decat in mod obisnuit).
Compania estimeaza ca va incheia anul cu un profit net de 4 milioane de euro, in crestere cu 54% fata de 2006. Circa 97% din clientii Romstal Leasing sunt persoane juridice, in special intreprinderi mici si mijlocii, cel mai mare client fiind grupul Romstal.
In urmatorii ani, compania si-ar putea schimba denumirea in KBC Lease.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO