Bănci și Asigurări

Romstal Leasing, afaceri de 77,5 milioane de euro

23.05.2008, 21:31 25

Romstal Leasing, controlata de KBC Lease, divizia de leasing a grupului financiar belgian KBC, a acordat finantari in valoare de 12,4 mil. euro pentru achizitia de echipamente in primele patru luni ale anului, de trei ori mai mult fata de acelasi interval al anului trecut.
Compania a incheiat in primele patru luni ale anului 1.850 de contracte de leasing in valoare totala de 77,5 milioane de euro, mai mult cu 44% fata de acelasi interval al anului trecut. Leasingul pentru echipamente si autoturisme detine cea mai ridicata pondere in portofoliul companiei, in timp ce leasingul imobiliar cumuleaza 5,5% din portofoliul de bunuri finantate.
Peste 60% din totalul echipamentelor finantate de companie au fost destinate sectorului constructiilor.
"Factorul de baza care a generat cresterea de 44% este evolutia segmentului de leasing pentru echipamente. In doar patru luni, acest segment a depasit 12,4 milioane de euro, de trei ori mai mult fata de aceeasi perioada din 2007", a spus Ionut Chirila, directorul de marketing al Romstal Leasing, adaugand ca leasingul de echipamente a urcat la 17,3 milioane de euro anul trecut.
In portofoliul companiei, finantarile acordate pentru achizitia de autoturisme detin o pondere de 32%, cele pentru autovehiculele comerciale 45%, pentru echipamente 17%, iar imobilele 5,5%.
Romstal Leasing a revizuit in luna februarie politica dobanzilor practicate, acordand finantari cu o dobanda incepand de la 7,25%.
Compania de leasing va miza si anul acesta pe potentialul ridicat al segmentelor de echipamente si autovehicule comerciale. Firma are in plan extinderea in teritoriu cu cinci noi birouri locale, alaturi de cele 32 existente in prezent.
Romstal Leasing si-a planificat sa acorde in acest an finantari de 275 mil. euro, in cadrul a 7.500 de contracte. In 2007, compania a acordat finantari de 211 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO