Bănci și Asigurări

Românii vor plăti RCA mai mare. Tarifele de referinţă RCA cresc uşor pe toate segmentele. Cele mai mari creşteri se înregistrează la autoturismele cu capacitate cilindrică mai mare şi pentru categoria de vârstă sub 30 de ani

Românii vor plăti RCA mai mare. Tarifele de referinţă...

Autor: Mircea Nica

13.04.2020, 11:45 2343

♦ În cazul unei persoane sub 30 de ani care deţine un autoturism cu o capacitate cilindrică peste 2500 cmc, tariful de referinţă este de 2.870 de lei, cu aproape 8% mai mult faţă de anul trecut ♦ Persoanele fizice pot achiziţiona o poliţă RCA pe un an la un tarif de referinţă cuprins între 691 de lei şi 2.870 de lei la care se aplică bonusul sau penalizarea aferentă sistemului bonus-malus.

Românii vor plăti RCA mai mare în pe­rioa­da următoare având în vedere că tarifele de referinţă pentru asigurarea auto obliga­to­rie (RCA), calculate în luna aprilie 2020, au înre­gis­trat o creştere uşoară pe toate com­po­nen­te­le, iar cea mai mare creştere, de peste 5%, se re­­găseşte la autoturismele cu o capacitate cilin­dri­că de peste 2500 cmc şi la cate­goria de vârs­tă sub 30 de ani, potrivit rapor­tului publicat de Au­to­ritatea de Supra­veghere Financiară (ASF).

„Din analiza tarifelor publicate astăzi remar­căm faptul că nu există variaţii semnifi­ca­tive faţă de cele anterioare, ceea ce ne indi­că o stabilitate la nivelul pieţei. Vorbim de evo­luţii marginale, normale pentru o piaţă liberă. Ne uităm cu mare atenţie la tarifele de pe piaţa RCA şi suntem pregătiţi să adoptăm toate măsurile legale pentru a preîntâmpina eventualele dezechilibre pe acest segment“, a transmis Cristian Roşu, vicepreşedintele ASF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO