Bănci și Asigurări

Românii pun bani deoparte. Depozitele au ajuns la un maxim istoric în luna mai, după accelerarea tendinţei de economisire provocată de pandemie

Andrei Rădulescu, director analiză macroeconomică la Banca Transilvania

Andrei Rădulescu, director analiză macroeconomică la Banca Transilvania

Autor: Roxana Rosu

25.06.2020, 11:00 1095

♦ Andrei Rădulescu, BT: Soldul creditului direcţionat companiilor s-a diminuat cu 0,2% la 124,3 miliarde lei în intervalul ianuarie-mai, pe fondul intensificării percepţiei de risc investiţional după incidenţa pandemiei.

Ritmul anual de creştere a creditării s-a temperat în luna mai, în paralel cu ac­celerarea tendinţei de economisire, ast­fel încât raportul credite-depozite a con­­tinuat să scadă, de la 71,6% în apri­lie la 70,2% în mai, cel mai redus ni­vel din ultimele de­cenii, prognoza pen­tru anii următori indicând de ase­menea re­du­cerea dife­ren­ţei, până la un raport de 62,7% la finele lui 2022, este de păre­re Andrei Rădulescu, director analiză ma­croeco­no­mică la Banca Transilvania.

Datele publicate miercuri de Banca Naţională a României (BNR) arată dete­rio­rarea soldului creditului negu­ver­namental şi accelerarea depozitelor negu­vernamentale, pe fondul conse­cin­ţelor şocului indus de pandemie la ni­velul comportamen­tului economic al popu­laţiei (creşterea ratei de econo­mi­si­re) şi com­pa­niilor (inten­sifi­ca­rea percep­ţi­ei de risc inves­ti­ţio­nal).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO