Bănci și Asigurări

Românii care au nevoie ar putea să fie păsuiţi de plata creditelor până la finalul anului 2020. Se pregăteşte un proiect de lege

Românii care au nevoie ar putea să fie păsuiţi de...

Autor: Mediafax, Claudia Medrega

20.03.2020, 00:01 407

PSD pregăteşte un proiect de lege prin care cei care au nevoie să poată fi păsuiţi câteva luni de la plata ratelor bancare în perioada coronavirusului, a anunţat la RFI deputatul Valeriu Steriu. Valeriu Steriu spune că PSD va depune un proiect de lege, prin care băncile să îi păsuiască, în contextul coronavirusului, pe clienţii care au credite.

„Am gândit şi un proiect de lege în acest sens, suntem încă în discuţie cu un astfel de proiect de lege. În orice caz, nu am fost deloc mulţumiţi de reacţia BNR, care ar trebui să găsească soluţii şi să ofere variante de lucru. BNR-ul a ieşit să-şi apere băncile comerciale, cele care au fost salvate de atâtea ori în situaţiile dificile (...). Dorim să găsim o formă, prin care cel puţin câteva luni, cei care au într-adevăr nevoie, să poată fi păsuiţi câteva luni de plata ratelor", a spus deputatul. „Un proiect de lege este măsura pe care PSD poate şi este nevoit să o adopte", a adăugat acesta.

Potrivit unui comunicat transmis de PSD, parlamentarii vor depune joi în Parlament proiectul de lege care prevede suspendarea, la cerere, a tuturor obligaţiilor de plată către bănci în ceea ce priveşte creditele şi dobânzile aferente. Măsura este valabilă atât pentru companii, cât şi pentru persoanele fizice şi se aplică tuturor creditelor bancare contractate până la data de 19 martie 2020, inclusiv. Suspendarea ratelor bancare va opera până la finalul anului 2020. Durata contractuală se va prelungi corelativ, anunţă PSD.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO