Bănci și Asigurări

Românii au plătit cu cardul taxe şi impozite locale de 175 mil. lei anul trecut

Românii au plătit cu cardul taxe şi impozite locale de...

Autor: Liviu Popescu

23.01.2015, 00:00 172
Valoarea taxelor şi impozitelor locale plătite cu cardul a ajuns anul trecut la 175 mil. lei, cu 31% peste nivelul înregistrat în 2013, evoluţia fiind susţinută de creşterea de peste 2,5 ori a plăţilor efectuate online, potrivit datelor organizaţiei de plată Visa. De asemenea, o evoluţie pozitivă au înregistrat şi plăţile electronice, în condiţiile în care românii au folosit anul trecut mai des cardurile pentru a-şi achita obligaţiile fiscale şi au realizat aproape 490.000 de plăţi electronice, în creştere cu 31% comparativ cu 2013. Numărul primăriilor care acceptă plata taxelor şi impozitelor locale cu cardul direct la terminalele POS a rămas în 2014 la aproximativ acelaşi nivel ca în anul precedent, de 171 de municipalităţi. Pe de altă parte, tot mai multe primării au decis să ofere contribuabililor posibilitatea de a efectua plăţi online de taxe şi impozite prin intermediul platformei ghiseul.ro. Astfel, numărul primăriilor care acceptă plata cu cardul prin ghiseul.ro a crescut anul trecut cu 50%, la 110 municipalităţi.
 
Pe lângă sediile administraţiilor locale şi platforma ghiseul.ro, taxele şi impozitele locale mai pot fi plătite cu cardul şi la POS-urile instalate în oficiile poştale care acceptă tranzacţiile cu cardul, în locaţiile special deschise de Visa în centrele comerciale, la infochioşcurile instalate la sediile administraţiei locale, în supermarketuri şi malluri, precum şi online pe platformele puse la dispoziţie de unele administraţii locale. Valoarea medie a unei taxe locale achitate prin card a rămas anul trecut aproape la acelaşi nivel, de 357 lei. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO