Bănci și Asigurări

România şi regiunea ECE ar putea să îşi revină după impactul pandemiei mai repede decât Europa de Vest. Elisabeth Stadler, CEO al VIG: Companiile din România ale VIG joacă un rol important în strategia grupului în regiune. Deviza noastră pentru piaţa din România este „am venit pentru a rămâne“

INTERVIU

Elisabeth Stadler, director general al VIG: Industria românească de asigurări rămâne un mediu dificil, în principal din cauza incertitudinilor legislative şi a riscurilor sistemice generate de concentrarea ridicată a pieţei în segmentul RCA.  Dar cred că experienţa crizei economice şi sanitare din acest an va creşte gradul de conştientizare a riscurilor şi cererea de protecţie din partea clienţilor pentru mai multe tipuri de produse. Ne aşteptăm ca regiunea ECE şi, prin urmare, România să îşi revină după impactul pandemiei mai repede decât Europa de Vest.

Elisabeth Stadler, director general al VIG: Industria românească de asigurări rămâne un mediu dificil, în principal din cauza incertitudinilor legislative şi a riscurilor sistemice generate de concentrarea ridicată a pieţei în segmentul RCA. Dar cred că experienţa crizei economice şi sanitare din acest an va creşte gradul de conştientizare a riscurilor şi cererea de protecţie din partea clienţilor pentru mai multe tipuri de produse. Ne aşteptăm ca regiunea ECE şi, prin urmare, România să îşi revină după impactul pandemiei mai repede decât Europa de Vest.

Autor: Mircea Nica

17.11.2020, 19:15 212

♦ „Vrem să oferim protecţie pentru toate liniile de business prin companiile noastre de asigurări, deoarece în România există încă o mare nevoie de a creşte gradul de acoperire a asigurărilor. Vrem să punem mai mult accent pe protecţia proprietăţilor, pe asigurările de viaţă şi de sănătate, precum şi pe segmentul clienţilor industriali“, susţine şefa grupului asutriac de asigurări VIG.

Asigurătorul austriac Vienna Insurance Group (VIG), prezent pe piaţa din România prin intermediul com­pa­niilor de asigurări Omni­asig, Asirom şi BCR Asigurări de Via­ţă, se concentrează în con­tinuare pe regiunea Europei Cen­trale şi de Est (ECE), unde România joa­că un rol important în strategia gru­pului, susţine Elisabeth Stadler, director general al VIG.

„Companiile noastre din România joa­că un rol important în cadrul stra­te­giei noastre de a fi principalul grup de asi­gu­rări din Europa Centrală şi de Est. Sun­tem întotdeauna deschişi la oportu­ni­tăţi când vine vorba de creştere, pen­tru că avem în continuare planuri de creş­tere în Europa Centrală şi de Est, inde­pendent de situaţia actuală marcată de pandemie. Dar în România ne men­ţi­nem lider de piaţă cu cele trei com­panii ale noastre din grup Omniasig, Asirom şi BCR Asigu­rări de Viaţă“, a spus Elisabeth Stadler într-un interviu acordat ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO