Bănci și Asigurări

Romania, cea mai dinamică piaţă pentru asigurătorul Groupama în S1

Romania, cea mai dinamică piaţă pentru asigurătorul...

Autor: Anelis Baciu

05.09.2016, 00:06 255
Groupama, subsidiara locală a asigurătorului francez cu acelaşi nume, a înregistrat în primele şase luni ale acestui an prime brute subscrise de 97 mil. euro, în creştere cu aproape 14% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor prezentate la Paris.
 
Avansul raportat pe plan local pozi­ţionează România pe primul loc în rândul celor mai dinamice pieţe pentru asigură­torul francez. Spre comparaţie, în cazul Turciei, care a raportat a doua cea mai mare creştere, avansul a fost de 8%. Afacerile din Turcia ale francezilor sunt însă de aproape trei ori mai mari, fapt care ar putea explica ritmul mai redus.
 
Pe de altă parte, în ţări precum Italia sau Grecia asigurătorul francez a raportat scăderi ale afacerilor de peste 10%. Pe piaţa-mamă, Franţa, Groupama a înre­gis­trat o creştere firavă, de sub 0,8%, în con­di­ţiile în care pe pieţele mature, aşa cum este cazul Franţei, spaţiul de creştere este redus.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO