Bănci și Asigurări

Rodbun Grup, una dintre cele mai mari afaceri din agricultură, deţinută de Daniel Muntean şi Iancu Alexandru, a luat un credit sindicalizat de 84,5 mil. lei pentru capital de lucru

Rodbun Grup, una dintre cele mai mari afaceri din...

Autor: Florentina Niţu

15.04.2021, 00:07 2185

Rodbun Grup, una dintre cele mai mari afaceri româneşti din agricultură, cu activitate integrată, de la distribuţia de inputuri până la comerţul cu cereale, a pri­mit o finanţare de 84,5 mil. lei printr-un credit sindica­li­zat. Acesta a fost acordat de către BCR, CEC Bank, Raiffeisen Bank şi Banca Românească, cu o garanţie emi­să de EximBank, în cadrul programului gu­verna­mental de susţinere financiară pentru companiile mari.

Creditul sindicalizat va fi utilizat de RodBun Grup pentru acoperirea nevoilor de capital de lucru. „Investi­ţi­ile Rodbun merg cu precădere în producerea de sămânţă ge­netică premium. Potenţialul de cercetare şi inovare al Ro­mâniei este foarte mare în agricultură, dar are nevoie de investiţii pentru a putea ţine pasul cu Olanda şi Polo­nia, competitorii noştri pentru poziţiile 5-7 în topul agri­cul­turilor din UE. Avem soluri mai bune, diferenţa se fa­ce în infrastructură, cercetare şi genetică de top“, a ex­pli­cat Octavian Petrescu, directorul comercial al Rodbun Grup.

RodBun a mai luat un credit sindicalizat de 262 milioane de lei (circa 50 mil. euro) în 2019, o parte din el fiind folosită tot pentru capital de lucru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO