Bănci și Asigurări

RIB a ajuns la active de 1,2 mld. lei în septembrie, după preluarea VB Leasing

RIB a ajuns la active de 1,2 mld. lei în septembrie,...

Autor: Ciprian Botea

19.11.2014, 00:05 282
Romanian International Bank (RIB), banca preluată la finalul anului trecut de grupul polonez Getin Holding, a încheiat luna septembrie cu active de 1,2 mld. lei (270 mil. euro), dublu faţă de nivelul de la jumătatea anului, ca urmare a achiziţiei activelor VB Leasing.
 
Polonezii ajunseseră în primăvară la un acord cu austriecii de la Volksbank pentru pre­luarea diviziei lo­cale de leasing, o com­panie cu active de peste o jumătate de miliard de lei.
 
Getin Holding a plătit circa 55 mil. lei pentru achiziţia VB Leasing, iar ulterior com­pania a fost pre­luată de o subsidiară a RIB pentru 111 mil. lei. Tranzacţia a fost totuşi reflectată în bi­lan­ţul băncii locale printr-un câştig de circa 59 mil. lei.
 
Astfel, RIB a în­cheiat primele nouă luni cu un profit net de 55,6 mil. lei, faţă de un câştig de circa 3 milioane de lei în primele şase luni. Banca a avut venituri din dobânzi de 18 mil. lei în perioada ianuarie-septembrie şi un venit din comisioane de aproape 7 mil. lei. Cheltuielile operaţionale s-au ridicat la aproape 30 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO