Caută doar în titlu
Bănci și Asigurări

Rezervele valutare la BNR s-au redus cu 3,1 mld.euro în septembrie, după plata unor obligaţiuni emise de stat în 2013

Rezervele valutare la Banca Naţională a României se situau la finalul lunii septembrie la 32,58 miliarde euro, în scădere cu 3,1 miliarde euro, în condiţiile în care în cursul acestei luni au fost plătite 2 miliarde euro pentru rambursarea unor obligaţiuni emise de Ministerul de Finanţe în 2013.

Potrivit datelor BNR, în septembrie au avut loc ieşiri în valoare totală de 3,84 miliarde euro, reprezentând serviciul datoriei publice externe în sumă de 2,17 miliarde euro (inclusiv rambursarea emisiunii de obligaţiuni denominată în euro din septembrie 2013 a Ministerului Finanţelor Publice, în sumă de 2.093 milioane euro), modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit şi altele.

În paralel, au intrat 304 milioane euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor Publice şi altele.

Nivelul rezervei de aur s-a menţinut la 103,6 tone. În condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat la 5,36 miliarde euro.

În total, rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) au fost de 37,95 miliarde euro, faţă de 41,26 miliarde euro la 31 august 2020.

Plăţile scadente în luna octombrie 2020 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor Publice, însumează circa 435 milioane euro.

 
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.