Bănci și Asigurări

Rezervele valutare la BNR s-au redus cu 1,37 mld. euro în octombrie faţă de septembrie, la 39,8 mld. euro. Plăţile scadente în noiembrie, în contul datoriei publice, ajung la 83 mil. euro

Rezervele valutare la BNR au scăzut cu 1,37 mld. euro în luna octombrie faţă de luna septembrie 2021, la 39,8 miliarde euro, după ce în cursul lunii au intrat în rezerva băncii centrale 599 mil. euro şi au ieşit 1,9 mld. euro.

Intrările de valută în valoare de 599 mil. euro au venit din modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit la BNR, alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor, alimentarea contului Comisiei Europene şi altele, arată datele transmise luni de BNR.

În paralel, au ieşit rezerve de 1,97 mld. euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit la BNR, plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută şi altele.

Nivelul rezervei de aur s-a menţinut la 103,6 tone. În condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat la 5,14 mld. euro.

Rezervele internaţionale ale României, valute plus aur, la 31 octombrie 2021, au fost de 44,9 mld. euro, faţă de 46,1 mld. euro la 30 septembrie 2021.

Plăţile scadente în luna noiembrie 2021 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor, însumează circa 83 milioane euro.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.