Bănci și Asigurări

Rezervele valutare la BNR s-au diminuat uşor în iunie faţă de mai, la 35 mld.euro, nivel apropiat de cel de la începutul anului

Rezervele valutare la BNR s-au diminuat uşor în iunie...

Autor: Roxana Rosu

02.07.2020, 00:00 37

Rezervele valutare la BNR se situau la finele lunii iunie la nivelul de 35 mld. euro, în uşoară scădere faţă de nivelul de 35,64 mld. euro de la 31 mai.

Nivelul rezervelor a revenit în luna mai la o valoare apropiată de cea din ianuarie şi februarie, în jurul a 35 mld. euro, după ce în martie scăzuse la 34,1 mld. euro, iar în aprilie la 33,1 mld. euro.

În cursul lunii iunie la BNR au intrat 3,6 mld. euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de bănci, alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor, alimentarea contului Comisiei Europene şi altele.

De asemenea, au avut loc ieşiri de 4,24 mld. euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută şi altele. Nivelul rezervei de aur s-a menţinut la 103,6 tone. 

În condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat la 5,26 mld. euro.

Rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) la 30 iunie erau de 40,26 mld. euro, faţă de 40,81 mld. euro cu o lună înainte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO