Bănci și Asigurări

Rezervele valutare la BNR s-au diminuat uşor în iunie, faţă de mai, la 35 mld.euro, nivel apropiat de cel de la începutul anului

Rezervele valutare la BNR s-au diminuat uşor în iunie,...

Autor: Roxana Rosu

01.07.2020, 14:00 87

Rezervele valutare la Banca Naţională a României se situau la finele lunii iunie la nivelul de 35 miliarde euro, faţă de 35,64 miliarde euro la 31 mai.

Nivelul rezervelor a revenit în mai la o valoarea apropiată de cea din ianuarie şi februarie, în jurul a 35 miliarde euro, după ce în martie scăzuse la 34,1 miliarde euro, iar în aprilie la 33,1 miliarde euro.

În cursul lunii iunie la BNR au intrat 3,6 miliarde euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor Publice, alimentarea contului Comisiei Europene şi altele.

De asemenea, au avut loc ieşiri de 4,24 miliarde euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută şi altele.

Nivelul rezervei de aur s-a menţinut la 103,6 tone. În condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat la 5,26 miliarde euro.

Rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) la 30 iunie erau de 40,26 miliarde euro, faţă de 40,81 miliarde euro cu o lună înainte.

Plăţile scadente în luna iulie 2020 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor Publice, însumează circa 117 milioane euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO