Bănci și Asigurări

Rezervele valutare la BNR au crescut cu 1,2 mld. euro în octombrie faţă de septembrie, la 33,7 mld.euro. Ieşirile de valută, 1,5 mld. euro

Rezervele valutare la Banca Naţională a României se situau la finalul lunii octombrie la nivelul de 33,7 miliarde euro, în creştere cu 1,2 mld. euro faţă de nivelul de 32,5 miliarde euro înregistrat la 30 septembrie 2020.

În cursul lunii octombrie la BNR au intrat 2,76 miliarde euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor Publice, inclusiv suma rezultată din emisiunea de obligaţiuni pe piaţa internă în valoare nominală de 1,64 mld. euro, alimentarea contului Comisiei Europene şi altele, arată datele transmise luni de banca centrală.

De asemenea, au avut loc ieşiri de 1,55 miliarde euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută şi altele.

Nivelul rezervei de aur s-a menţinut la 103,6 tone. În condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat la 5,3 mld. euro.

Rezervele internaţionale ale României, valute plus aur, la 31 octombrie 2020 au fost de 39,1 mld.euro, faţă de 37,9 mld. euro la 30 septembrie 2020.

Plăţile scadente în luna noiembrie 2020 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor Publice, însumează circa 72 milioane euro.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.