Bănci și Asigurări

Rezervele internaţionale ale României au scăzut uşor în iunie, la 41,7 mld. euro

Rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) la 30 iunie au fost de 41,757 miliarde euro, faţă de 42,781 miliarde euro la 31 mai, a anunţat joi BNR

Din suma totală, rezervele valutare la BNR se situau la nivelul de 36,831 miliarde euro, faţă de 37,570 miliarde euro la finele lunii mai.

În cursul lunii iunie au avut loc intrări de 902 milioane euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor şi altele şi ieşiri de 1,641 miliarde euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, plăti de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută, plăţi din contul Comisiei Europene şi altele.

Nivelul rezervei de aur s-a menţinut la 103,6 tone. În condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat la 4,926 miliarde euro.

Plăţile scadente în luna iulie 2021 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor, însumează circa 121 milioane euro.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.