Bănci și Asigurări

Rezerva valutară de la BNR a crescut în aprilie 2021 cu 2,6 mld. euro, la un nivel record, după ce în cursul lunii au intrat şi 3,5 mld. euro din emisiunile de euroobligaţiuni derulate de stat

Rezerva valutară de la BNR a crescut în aprilie 2021 cu...

Autor: Roxana Rosu

06.05.2021, 00:00 127

Rezervele valutare la BNR au crescut în luna aprilie cu 2,6 miliarde euro, la un nivel record de 38,3 mld. euro, după ce în cursul lunii au intrat şi 3,5 mld. euro rezultate din emisiunile de euroobligaţiuni ale Ministerului de Finanţe.

În total, în aprilie, în rezerva Băncii Naţionale au intrat 4,1 mld. euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor (inclusiv sumele rezultate din emisiunile de euroobligaţiuni ale Ministerului Finanţelor în valoare nominală totală de 3,5 mld. euro), alimentarea contului Comisiei Europene şi altele.

În paralel, au ieşit din rezervă 1,57 mld. euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută  şi altele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO