Bănci și Asigurări

Revin primele record de „plecare“ de sute de mii de euro la ASF?

Foto: Octav Ganea

Foto: Octav Ganea

Autor: Roxana Pricop

04.08.2014, 00:06 574

Dacă unul din cei şapte membri ai consiliului de conducere a Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) va apela la planul de încetare voluntară a con­tractului de muncă propus de insti­tuţie, primele încasate de acesta, în cuantum de 12 salarii, ar putea depăşi suma record de 200.000 de euro/per­soană, potrivit calculelor ZF în baza declaraţiilor de avere.

Astfel, ASF ar putea ajunge să plătească prime record de ordinul a sute de mii de euro exact aşa cum a făcut şi fosta Comisie de Su­pra­veghere a Asi­gu­rărilor (CSA) care a fost extrem de cri­ticată.

În vara anului trecut, ASF a intrat în primul scandal după ce a devenit public faptul că foştii con­du­cători ai autorităţilor comasate în ASF ar fi avut de încasat salariile com­pen­satorii până la 9 salarii în cazul CNVM sau până la 19 salarii în cazul CSA. Atunci Gu­vernul a dat o or­do­nanţă de urgenţă prin care a im­pozitat cu 85% primele încasate de aceştia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO