Bănci și Asigurări

Cum a reuşit Isărescu să facă minuni şi să ţină cursul stabil în săptămânile în care s-au retras cei mai mulţi bani din bancă: Din martie, leul a pierdut doar 0,5% în faţa euro, în timp ce zlotul polonez, forintul ungar şi coroana cehă au pierdut 5%

Cum a reuşit Isărescu să facă minuni şi să ţină...

Autor: Claudia Medrega

11.04.2020, 13:31 7137

Cursul leu/euro a oscilat în jurul a 4,83 lei/euro în aprilie, după maximul istoric de 4,8448 lei/euro din 17 martie. Unii analişti cred că leul a fost protejat cel mai probabil prin acţiunile directe şi indirecte ale BNR.

Cursul leu/euro a fost mai puţin volatil în luna aprilie comparativ cu cotaţiile altor monede din regiune, leul apreciindu-se faţă de euro, iar unii ana­lişti consideră că moneda naţională a fost pro­te­jată cel mai probabil prin acţiunile directe şi indirecte ale BNR.

De asemenea şi diferenţialul de dobândă mai ridicat a făcut ca evoluţia cursului lei/euro să fie mai puţin volatilă faţă de cotaţiile din regiune, susţin analiştii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO