Bănci și Asigurări

Reduceri de dobanzi si la Alpha Bank

20.09.2004, 00:00 17



Alpha Bank Romania a anuntat la sfarsitul saptamanii trecute reducerea dobanzilor de baza la creditele in leipentru clientii persoane juridice cu un punct procentual, pana la 21% pe an.



Banca a redus, de asemenea, dobanda de baza pentru facilitatile de descoperit de cont in lei cu un punct procentual pana la 23% pe an.



Pentru clientii persoane juridice, banca a redus dobanda la creditele in lei acordate pe cardurile Visa sI Visa Elctron cu doua puncte procentuale, pana la 28% pe an.



"Prin aceste masuri, banca doreste sa faca si mai accesibile facilitatile de credit in lei oferite clientilor persoane juridice si fizice. Parerea mea este ca inspre finalul acestui an tendinta de reducere a dobanzilor la creditele in lei va continua", a declarat Vice Presedintele Executiv al bancii, Sergiu Oprescu.



Decizia bancii, care se afla pe locul opt in top dupa activele detinute, vine dupa ce primii jucatori de pe piata au anuntat reduceri de dobanzi. Astfel, Banca Comerciala Romana a anuntat in urma cu doua saptamani reducerea dobanzii la creditele in lei pentru clientii persoane fizice cu pana la trei puncte procentuale, iar pentru clientii persoane juridice cu pana la doua puncte procentuale.



BRD - SocGen a modificat dobanzile la depozite sI la unele credite.



Raiffesen Bank, a treia banca din sistem, a anuntat la inceputul saptamanii trecute reducerea cu trei puncte procentuale a dobanzii la creditele de consum.



Trendul de scadere a dobanzilor a fost declansat de reducerea cumulata a dobanzii de interventie practicate de Banca Nationala cu 2,5 puncte procentuale, ca urmare a evolutiei indicatorilor macroeconomici.



Activele totale ale Alpha Bank Romania au atins, la sfarsitul lunii iulie, 641 de milioane de euro, in crestere cu 20% fata de decembrie 2003. Profitul inainte de impozitare a crescut in acest interval cu 73%, pana la 13 milioane de euro. Banca sI-a propus pentru acest an extinderea cotei de piata detinute (in prezent 3,6% dupa active), prin cresteri atat pe segmentul de retail cat sI pe cel de corporate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO