Bănci și Asigurări

Recuperatorul APS: Suntem interesaţi de achiziţia unei bănci în România. Vom participa la licitaţii împreună cu fonduri de investiţii

Recuperatorul APS: Suntem interesaţi de achiziţia unei...

Autor: Anelis Baciu

05.04.2017, 00:05 815
APS, compania locală a grupului ceh de recuperare de creanţe cu acelaşi nume, este interesată să cumpere o bancă în România şi va participa la licitaţii alături de fondurile de investiţii cu care a mai colaborat la achiziţia de portofolii de credite neperformante, a declarat Victor Angelescu, director pentru regiunea Europei Centrale şi de Sud-Est în cadrul APS Holding. Printre partenerii tradiţionali ai APS se numără Deutsche Bank, IFC (divizia de investiţii a Băncii Mondiale) şi fondul britanic de investiţii AnaCap.
 
„Am participat la licitaţii pentru vânzarea de bănci în Serbia, în România şi vom mai participa alături de investitorii cu care am mai colaborat. În prezent nu suntem însă angajaţi în nicio discuţie de cumpărare a unei bănci. Avem bani să cumpărăm orice bancă, cu excepţia celor mari precum BCR sau BRD“, a declarat Victor Angelescu. El spune că sunt mulţi investitori interesaţi de piaţa locală şi nu numai de achiziţii de credite neper­for­man­te şi bănci, ci şi de asset management şi real estate.
 
„Piaţa se mişcă. fon­dul de investiţii AnaCap este în con­ti­nuare interesat, de exemplu, să cumpere o bancă în România.“ AnaCap a prospectat de-a lungul timpului mai multe instituţii de credit din piaţa locală, iar în 2011 a ajuns la negocieri avansate pentru preluarea Băncii Carpatica, însă oferta depusă de britanici nu l-a convins pe Ilie Carabulea, proprietarul de atunci al băncii. După eşecul cu Banca Carpatica, AnaCap s-a îndreptat către banca cipriotă Marfin, însă nici în acest caz nu au reuşit să încheie o tranzacţie.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO