Caută doar în titlu
Bănci și Asigurări

Recomandare CNSM pentru BNR şi ASF Băncile şi asigurătorii profitabili nu pot da dividende acţionarilor până la 30 septembrie 2021

Băncile şi companiile de asigurări care au înregistrat profituri în 2020 ar urma să nu mai trimită acţionarilor divi­den­de din profit după ce Banca Na­ţio­nală a României (BNR) şi Au­to­ritatea de Supraveghere Fi­nan­ciară (ASF) au primit o recomandare de la Comitetul Naţio­nal pentru Su­pravegherea Macropruden­ţială (CNSM) să solicite instituţiilor din aria lor de supraveghere să evite dis­tribuirea de dividende până la 30 septembrie 2021. Astfel, a fost pre­lun­gită şi pentru primele no­uă luni din 2021 recomandarea făcută pen­tru anul 2020 privind dividendele aferente câş­tigurilor din 2019.

Practic, Comitetul Naţional pentru Su­pra­­­vegherea Macroprudenţială a recoman­dat BNR şi ASF prelungirea până la data de 30 sep­tembrie 2021 a restricţiilor privind distri­bui­rea dividendelor de către instituţiile de cre­dit, firmele de investiţii sau societăţile de asi­gurare şi reasigurare.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.