Bănci și Asigurări

Băncile şi companiile de asigurări care au înregistrat profituri în 2020 ar urma să nu mai trimită acţionarilor divi­den­de din profit după ce Banca Na­ţio­nală a României (BNR) şi Au­to­ritatea de Supraveghere Fi­nan­ciară (ASF) au primit o recomandare de la Comitetul Naţio­nal pentru Su­pravegherea Macropruden­ţială (CNSM) să solicite instituţiilor din aria lor de supraveghere să evite dis­tribuirea de dividende până la 30 septembrie 2021. Astfel, a fost pre­lun­gită şi pentru primele no­uă luni din 2021 recomandarea făcută pen­tru anul 2020 privind dividendele aferente câş­tigurilor din 2019.

Practic, Comitetul Naţional pentru Su­pra­­­vegherea Macroprudenţială a recoman­dat BNR şi ASF prelungirea până la data de 30 sep­tembrie 2021 a restricţiilor privind distri­bui­rea dividendelor de către instituţiile de cre­dit, firmele de investiţii sau societăţile de asi­gurare şi reasigurare.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.