Bănci și Asigurări

Reacţia purtătorului de cuvânt al BNR după ce Liviu Dragnea şi Şerban Nicolae au depus un proiect prin care vor să repatrieze peste 90% din aurul depozitat în străinătate: Este nevoie de aprobarea Băncii Centrale Europene

Reacţia purtătorului de cuvânt al BNR după ce Liviu...

Autor: Dorin Oancea, Mediafax

28.02.2019, 18:01 2219

Orice modificare a legii 312/2004 privind statutul Băncii Naţionale a României are nevoie de un aviz din partea Băncii Centrale Europene, a declarat joi pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al BNR.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea şi senatorul PSD Şerban Nicolae au depus un proiect conform căruia Banca Naţională a României trebuie să repatrieze 91,5% din aurul depozitat de România în străinătate. Proiectul de lege vizează modificarea şi completarea Legii nr. 312/2004 privind Statutul Băncii Naţionale a României.

Dan Suciu a infirmat costurile de 300.000 euro necesare păstrării rezervei de aur în Anglia, sumă avansată de senatorul Şerban Nicolae, precizând că este vorba de 300.000 de lei, sumă precizată în raportul anual al BNR.

Proiectul de act normativ mai vizează ca în caz de diminuare a rezervelor, până la un nivel care ar periclita tranzacţiile internaţionale ale statului, BNR să prezinte „Parlamentului şi Guvernului, de îndată”, un raport privind situaţia rezervelor şi cauzele care au condus sau care pot conduce la o astfel de reducere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO