Bănci și Asigurări

Reacţia BRD în cazul fraudei anchetate de procurorii DIICOT

Reacţia BRD în cazul fraudei anchetate de procurorii...

Autor: Ciprian Botea

19.05.2015, 19:18 1089

Philippe Lhotte, preşedintele executiv al BRD, a ieşit în această seară cu o primă declaraţie publică privind ancheta procurorilor DIICOT legată de o fraudă cu credite care a generat un prejudiciu estimat la 43 milioane de euro. Este vorba de un număr de 17 credite care nu au mai fost rambursate.

“BRD salută progresele făcute de ancheta DIICOT în privinţa fraudei cu credite comisă împotriva băncii. Această anchetă se referă la dosare vechi pe care le-am adus la cunostinţa organelor de cercetare acum aproape 3 ani, şi care privesc fapte descoperite de serviciile de control intern ale BRD şi Societe Generale. Impactul financiar referitor la aceste dosare a fost integral acoperit cu provizioane în acel moment”, a spus Lhotte.

El s-a declarat totuşi surprins de cercetarea în acest dosar a doi dintre directorii generali adjuncţi aflaţi în funcţie. “Sunt totuşi foarte surprins de cercetarea în acest dosar a doi directori generali adjuncti în funcţie, împotriva cărora, în mod evident, BRD nu a depus nicio plângere, şi în care  îmi păstrez toată încrederea. Sunt optimist în privinţa evoluţiei dosarului în ceea ce îi priveşte.”

Cercetaţi în acest dosar sunt, alături de beneficiarii creditelor, notari şi evaluatori, directorii generali adjuncţi Claudiu Cercel şi Gabriela Gavrilescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO